Legyél olyan, mint a víz!

cégek teljes körű kiszolgálása

cégek teljes körű kiszolgálása

INTERJÚ PERCEK 2. rész

2020. február 18. - Exclusive Group

Kurinyec Péter - Vezető Projektmenedzser

 

53395e1f-2c89-4d62-b90f-73f0e9d436cc_1_201_a.jpeg

 

 Mitől különleges a HR munka? 

A HR-munkának az a szépsége, hogy rendkívül sokszínű. Attól függően, hogy milyen méretű, vagy milyen szférában tevékenykedő vállalatnál dolgozik az ember, változhat a feladat és azok szereplői is. Akár a klasszikus toborzási feladatokat nézzük, vagy a különböző egyéni és szolgáltatás fejlesztési feladatokat, ezekhez mind más és más készségek szükségesek. Eddigi tapasztalataim alapján úgy látom, hogy a toborzás és a kiválasztás területe igényli igazán az érzelmi,és nem kizárólag a tudatos munkafolyamatokat. A hosszú évek során megjelentek a teljesen új igényekre reagáló HR-területek is, amelyek néhány éve még nem igazán léteztek. Ilyen például a munkáltatói márkaépítés, amellyel új kapuk nyíltak meg az én munkámon belül is. 

 Milyen üzenetet közvetít a cég a munkavállalók felé?

 A munkám egyik célja, hogy megmutassam, mitől más, mitől egyedi a vállalat, mire számíthat az, aki az Exclusive Group-ot választja. Ugyanis a munkavállaló is választ, nem csak a munkáltató. Ennek egyik része a jelöltek bevonzása, a másik pedig a munkavállalók megtartása különböző eszközökkel: megbecsülés, tisztelet, versenyképes bérezés és őszinte kommunikáció.

 Hogyan lehet jól kiválasztani a munkavállalókat?

 A hosszú évek alatt az állásinterjúztatással foglalkozva, fontos feladatommá vált az igazán jó ember - fontos, hogy JÓ EMBER - kiválasztása, azzal, hogy főként a személyiséget próbálom megítélni, nem kizárólag a szakmai tudást. Az, hogy a jelölt mennyire válhat sikeres tagjává a csapatunknak és a vállalati kultúránknak, több tényezőtől függ. Fontosak a szakmai készségek, de nagyon sok munkakörnél talán többet jelentenek azok a szociális készségek vagy személyes kompetenciák, mint a hozzáállás, a motiváció, kreatív gondolkodás vagy a proaktivitás. Hiszen ezek azok a tényezők, jellemzők, amelyek hosszú távon is előre visznek bennünket, segítenek a fejlődésben.

Ha tetszett a bejegyzés, és még több tartalmat szeretnél tőlünk akkor kövess minket!

Facebookon
Instagramon
Weboldalon

A bejegyzés trackback címe:

https://exclusivegroup.blog.hu/api/trackback/id/tr615479972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása