Legyél olyan, mint a víz!

cégek teljes körű kiszolgálása

cégek teljes körű kiszolgálása

Változz és változtass 4. rész

2019. június 11. - Exclusive Group

Tisztelet szintjei 

 

Miért követnek és tisztelnek Téged az emberek?

 

Teljesen egyszerű kérdés, de annál bonyolultabb a válasz. 5 dolog miatt tisztelhetnek az emberek és ezek a dolgok, mint a Maslow piramis, egymásra épülnek. Tehát ha a legalsó dolog nem teljesül, akkor a következő szintre nem fogsz tudni fellépni, pedig minden vezetőnek az álma a csúcsra lépés.

piramis.jpg

1, A pozíció, az emberek azért tisztelnek, mert kell. Ha egy új állásra mész, vagy egy ügyfélhez mész üzleti megbeszélésre, akkor teljesen nyilvánvaló, hogy megadod neki az alapvető tiszteletet, de ettől még nem fogod őt követni, nem fogsz benne bízni, csak a szokásos formalitásokat követed.


2, Együtt működés a következő szint, most már azért követnek, mert akarják is. Míg az előző szintnél nem volt választásuk, ennél már van. Tehát, ha a főnök, vagy az ügyfél rendesnek tűnik, és úgy érzed, tudtok együtt dolgozni, akkor már követni akarod.


3, Teljesítmény, azért követnek, amit a szervezetért tettél vagy teszel. Tehát már ismeritek egymást, és úgy vélik, hogy nem csak hátra dőlsz és nézed a távolból a történéseket, hanem aktívan részt is veszel és a munkatársaid elismerik a munkádat, akkor lépsz a 3. szintre.


4, Emberek fejlesztése, azért, amit értük teszel. A vezetők fele nem képes, vagy nem akar erre a szintre feljutni. Itt már az számít, hogy emberközpontú személyiség legyél, hogy törődj a munkatársakkal, küldd el őket tovább képzésre, hiszen Neked számít, hogy szellemileg mindig frissek maradjanak.


5, A CSÚCS, azért követnek, ami vagy, és amit te képviselsz. Egy kutatásból kiderült, hogy a vezetők 70%-a nem képes feljutni a csúcsra, már az is szép teljesítmény, ha a 4. szintig valaki eljut. De kitartással, és kellő lojalitással a szervezet és a munkatársak iránt, sikerülhet!

Gondold végig, hogy hol tartasz most a piramisban és hova akarsz eljutni, vond be az emberidet is, kérdezd meg őket mi a véleményük, Te milyen vezető vagy, ha kell, változtass!

Ha tetszett a bejegyzés és még több tartalmat szeretnél kövess minket!
Facebookon
Instagramon
Weboldalunkon

A bejegyzés trackback címe:

https://exclusivegroup.blog.hu/api/trackback/id/tr8314888520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása