Legyél olyan, mint a víz!

cégek teljes körű kiszolgálása

cégek teljes körű kiszolgálása

Változz és változtass 3. rész

2019. június 07. - Exclusive Group

Leaders of change

 

Milyen tulajdonságokkal rendelkeznek a változások vezetői?

 

Legfőbb tulajdonságuk talán, ami egyáltalán nem meglepő, hogy változásorientált a felfogásuk és mindent megtesznek azért, hogy kialakítsanak egy változást támogató szervezeti kultúrát. De ezen túl hitelesnek és példamutatónak kell lenniük, hiszen, ahogy az előző blogbejegyzésben is említettem, ha Te vagy a változások vezetője, akkor önmagadért követnek majd, amit csak úgy tudsz elérni, ha példát mutatsz.

valtoztass.jpg

A munkatársaidnak azt kell éreznie, hogy egy pozitív energia központ vagy, ha Veled találkoznak azonnal feltöltődnek, motiválnod kell őket, emberközpontú és önazonos vezetővé kell válnod a változások sikeressége érdekében. Minden döntésedhez készíts tervet, hogy az emberek miként fognak reagálni, hisz jól ismered őket, gondold végig, hogy kinek, milyen reakciói lesznek és készülj fel rá! Így nem érhetnek váratlan dolgok, de a leginkább hasznos dolog az előre tervezésben, hogy kisebb eséllyel hozol rossz döntéseket, hiszen ha azt gondolod, hogy a munkatársaid többségben ellenzik majd a döntésed, nem vágsz bele.

„ The change agent”, a változás ügynökei. Feladatod és küldetésed legyen megkeresni őt/őket, hiszen velük karöltve sokkal könnyebb lesz a helyzeted. Ez a személy bármely tagja lehet a vállalatodnak, nagyon magas a vállalat iránti elkötelezettsége. Ő egy központi szereplő, véleményvezér, aki talán nem is tudja, de önként vállalja, hogy népszerűsíti és támogatja a változást. Meg kell világítani őt és vele együtt létre hozni egy változást irányító csapatot, hiszen a többi munkatárs majd csak azt mondja:
„Ha ők a változás mellé állnak, akkor nekünk is ott a helyünk”.

Ha tetszett a bejegyzés és még több tartalmat szeretnél kövess minket!
Facebookon
Instagramon
Weboldalunkon

A bejegyzés trackback címe:

https://exclusivegroup.blog.hu/api/trackback/id/tr5314883084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása